Arbeidsvoorwaarden

Niet alleen onze functies zijn interessant, ook onze arbeidsvoorwaarden zijn dat! Van flexibele werktijden en hybride werken (deels thuis, deels op het provinciehuis) tot aan studiefaciliteiten en het Individueel Keuze Budget (IKB). Er zijn nog veel meer interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. Hieronder vertellen we je er graag meer over.

Dit bieden we

Je salaris is afhankelijk van de schaal die hoort bij jouw functie. Jouw werkervaring of specifieke kennis bepalen de hoogte van het salaris binnen de voor jou geldende schaal. Zolang je het maximum van je schaal nog niet hebt bereikt, ontvang je jaarlijks een salarisverhoging van 3%. Het minimum-maximum bedrag per schaal wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld in de CAO van de provincies. Afhankelijk van jouw functioneren, kan je leidinggevende jaarlijks bepalen of je bijvoorbeeld een trede hoger wordt ingedeeld. Vanaf 1 januari 2023 geldt de salarisschaal als volgt:

Individueel Keuzebudget

Naast je salaris heb je de beschikking over een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is een persoonlijke spaarpot waarbij je zelf kunt kiezen waar je het aan wilt besteden. Zo kun je ervoor kiezen om het bijvoorbeeld maandelijks uit te laten betalen maar ook kun je het reserveren voor een later moment waarop het jou beter uitkomt. Ook biedt het de mogelijkheid om bepaalde zaken te betalen uit je brutosalaris waardoor je fiscaal voordeel hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • de aanschaf van een fiets;
  • de inrichting van een thuiswerkplek;
  • verlof kopen;
  • een bijdrage aan vakbondscontributie;
  • sportfaciliteiten, zet maximaal €360 bruto per jaar van je IKB-budget in voor lidmaatschap of de contributie van je sportschool. Of vergoed een personal trainer, yogalessen of een andere sport die je uitoefent in verenigings- of clubverband. Zo kies je zelf een sportactiviteit die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeur en situatie.

Het percentage IKB bedraagt per maand 22,37% tot en met schaal 13 en 21,82% vanaf schaal 14. Het IKB is opgebouwd met vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bijdrage levensloopregeling en bovenwettelijke vakantiedagen.

 

Hybride werken

We stimuleren digitaal thuiswerken, indien je functie dit toelaat. Het is onze ambitie om hybride te werken, waardoor we plaats onafhankelijk kunnen werken: vanuit huis, op het provinciehuis of bij een externe partner. Elk team maakt hier eigen afspraken over. We faciliteren daarnaast het inrichten van een eigen thuiswerkplek, waarbij de gezondheid van onze collega’s voorop staat. Zo kun je als je bij ons in dienst bent onder andere een beeldscherm, muis, toetsenbord en bureaustoel aanvragen. Ook krijg je van ons een laptop en telefoon, zodat je optimaal je werk kan doen.

Compensatieverlof

Bij ons kan je er voor kiezen om meer uren te werken (feitelijke werktijd) dan je uitbetaald krijgt (formele werktijd). Dan bouw je compensatie-uren op. Een fulltime dienstverband is bij ons 36 uur per week. Je kan er ook voor kiezen om 40 uur per week te werken. Je krijgt dan voor 36 uur betaald en bouwt 4 uur per week compensatieverlof op. Deze verlofuren kun je dan inzetten naast het wettelijke verlof dat je krijgt.

 

Het goede gesprek

Samen met je leidinggevende heb je ieder jaar ‘het goede gesprek’, dit ter vervanging van de traditionele jaargesprekken. Tijdens het gesprek ligt de focus op jouw ontwikkeling en de manier waarop je leidinggevende jou kan ondersteunen. Het A&O-fonds Provincies biedt een handige tool met instrumenten en tips aan. Zo kun je bijvoorbeeld – samen met je gesprekspartner – een gesprek plannen, voorbereiden, vastleggen en evalueren. Daarnaast leg je makkelijk feedback vast dat je hebt gevraagd aan jouw collega’s. Zo werken we met elkaar aan vooruitgang.

 

Reizen

Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk. Daarom is het uitgangspunt van de provincie Zuid-Holland om zo veel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of indien mogelijk de fiets. Voor het openbaar vervoer ontvang je van ons een NS-Businesscard waarmee je kosteloos in de tweede klas zowel je reizen naar kantoor als je dienstreizen kunt maken. Ook mag je kosteloos van de eerste klasse gebruik maken als je wat langer in de trein moet zitten en je wil werken, of het is erg druk. Je kunt gebruik maken van trein, tram, bus en metro. Als je met de fiets naar werk komt, ontvang je een fietsvergoeding. Kan je wandelend naar het provinciehuis komen? Ook dan geven wij een vergoeding! Deze twee vergoedingen bedragen €0,21 per kilometer.

 

Thuiswerkvergoeding

Op dagen waarop je thuiswerkt ontvang je een vergoeding van €3,- netto per dag. Deze vergoeding geldt alleen voor functies, waarbij thuiswerken logischerwijs tot de mogelijkheden behoort.

 

Pensioenfonds ABP

Het ABP is het pensioenfonds voor overheid en onderwijs. Iedereen die bij de provincie Zuid-Holland in dienst is bouwt automatisch pensioen op bij het ABP. De pensioenpremie wordt maandelijks ingehouden op je salaris. Zelf betaal je 1/3 deel van je pensioenpremie, de werkgever legt 2/3 deel bij.

Automatisch passende vacatures ontvangen?

Schrijf je in voor onze job alert en wij houden je op de hoogte per email.

Inschrijven job alert