Nautisch verkeersbegeleider bij de provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid Holland is de meest waterrijke en verstedelijkte provincie van Nederland. Dagelijks werken de collega’s van de Dienst Beheer Infrastructuur (DBI) aan de opgave om de best bereikbare provincie van Nederland te zijn. Zo leveren onze nautisch verkeersbegeleiders een positieve bijdrage aan de taakvelden objectbediening en verkeersmanagement. Ze helpen 24/7 mee om zowel de bediening van 85 bruggen als het verkeersmanagement op de weg meer samen te voegen in werkproces en techniek.

Wat doen we allemaal?

Bij ons werken verkeersbegeleiders die de verkeersstromen optimaal inregelen door het bedienen van bruggen, sluizen en verkeersmanagement-systemen. Hierdoor ontstaat er een veilige, vlotte, publieksgerichte en milieubewuste afwikkeling van het verkeer op weg en water. Er wordt gewerkt op één of meer  bediencentrales of sluiscomplexen in Zuid-Holland. Deze centrales staan in Alphen aan de Rijn, Leiden, Leidschendam, Gouda, Vianen en Gorinchem.

De nautisch verkeersbegeleiders bij de provincie hebben overzicht van de verkeerssituatie over langere trajecten en maken voortdurend de afweging tussen de belangen van vervoer over de weg en het water. Ze zorgen ervoor dat de verkeersafwikkeling goed gepland en gecoördineerd worden en door oplettend en alert te zijn maken ze op basis van camerabeelden en verkeers-viewers de juiste keuzes.

Daarnaast houden de verkeersbegeleiders zich dagelijks bezig met operator-taken, zoals het bedienen van bruggen en sluizen. Maar ook met coördinator-taken, zoals het toewijzen van bruggen aan de operators. Verder bedienen ze (digitale) systemen, registreren ze gegevens en melden ze storingen.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe brugbediening op afstand in zijn werk gaat.

Brugbediening in de provincie Zuid-Holland

Het domein

De Dienst Beheer Infrastructuur (DBI) werkt aan het continu verbeteren van de mobiliteit binnen de provincie en het vervoer over water wordt steeds belangrijker voor bedrijven in Zuid-Holland. De eenheid Operatie van DBI draagt zorg voor een vlotte en veilige bediening van de 85 bruggen en sluizen in Zuid-Holland. De meeste bruggen worden bediend vanaf de zeven bediencentrales en sluiscomplexen. In deze centrales werken we in maximaal drie diensten, 24 uur per dag en in de zomerperiode zeven dagen in de week.

Ook de monitoring van wegen vanuit de verkeersmanagementdesk en de aansturing van de inzet bij incidentmanagement worden binnen deze eenheid gedaan. Samen zorgen we dus voor de doorstroming op de weg en vaarweg.

Contact

Wil je meer weten? We staan altijd open voor contact met interessante kandidaten. Heb je vragen? Neem dan contact op met recruiter Luis Zaagmans.

Luis Zaagmans

Stuur mij een mail en dan plannen we een afspraak!

Stuur een email