Verhalen over werken bij de provincie Zuid-Holland

Er valt heel veel te vertellen over werken bij én voor onze provincie. Op deze pagina staat een overzicht van allerlei projecten en onze collega’s die over hun ervaringen vertellen.

Onze projecten

Als provincie zijn we met veel verschillende maatschappelijke opgaves bezig. Van het beheer en onderhoud van (water)wegen tot het toezicht op de financiën van gemeenten. Van natuurbeheer tot het mogelijk maken van recreatie. Van het bevorderen van een circulaire economie tot het stimuleren van het gebruik van schone energie. Van het aanwijzen van locaties voor nieuwe bedrijventerreinen tot betere OV-verbindingen naar de stad. Het totaaloverzicht kun je bekijken in het Coalitieakkoord 2023 – 2027. Hieronder staan artikelen waarin we laten zien hoe onze professionals hier vanuit hun vakgebied aan bijdragen.

Onze mensen

Als je een beeld wil krijgen hoe het is om bij de provincie Zuid-Holland te werken, lees dan vooral de verhalen van onze mensen. We hebben zo’n 1.700 collega’s die bij ons werken. Hieronder vertelt een aantal van hen over hun werk.

Stagiairs aan het woord

We hebben altijd een groot aantal stagiairs aan de slag bij de provincie die werken bij verschillende afdelingen. Van de HR tot juridisch en van Kennis Zuid-Holland tot Dienst Beheer Infrastructuur. Voor alle studenten is er plek, ongeacht je opleiding. Lees hieronder over hun ervaringen!

Trainees aan het woord

We hebben al sinds 2009 ieder jaar een groep trainees. Er zijn dus in onze organisatie veel praktijkverhalen te vinden van huidige en oud-trainees. Bekijk hieronder hun verhalen. Ze vertellen meer over hun ervaringen, over wat de provincie een leuke en uitdagende werkgever maakt en ze delen hun plannen en dromen voor de toekomst.

Automatisch passende vacatures ontvangen?

Schrijf je in voor onze job alert en wij houden je op de hoogte per email.

Inschrijven job alert