Over ons

Handen uit de mouwen. Dat is waar we als provincie Zuid-Holland voor staan. Als we onszelf in één woord zouden moeten omschrijven, dan stellen we ons voor als aanpakker. Want ja, papieren plannen zijn nu eenmaal nodig, maar bij ons staat het resultaat voorop. We vertellen je graag wie we zijn als werkgever, wat we allemaal doen voor en bij de provincie en wat we jou te bieden hebben.

 

Als werkgever

De provincie Zuid-Holland is niet alleen een mooi stukje Nederland; we zijn ook een interessante overheidsorganisatie. Als middenbestuur zitten we letterlijk tussen de Rijksoverheid en de gemeenten in. Praktischer dan het Rijk en een grotere scope dan een gemeente. Groot genoeg om echte impact in de regio te maken en klein genoeg voor korte lijnen. We zijn een platte organisatie, waar veel ruimte is voor eigen inbreng van medewerkers.

Als werkgever hebben we vertrouwen in onze mensen en hun expertise. We zorgen goed voor je en je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Maar je moet het wel zelf willen regelen en zelf keuzes durven maken. De kaders zijn niet altijd duidelijk. Je moet bij ons een beetje van zwemmen en persoonlijke ontwikkeling houden. We stimuleren digitaal thuiswerken. We faciliteren daarnaast het inrichten van een eigen thuiswerkplek waarbij de gezondheid van onze collega’s voorop staat. Lees hier meer over de provincie als werkgever.

We vinden niet alleen zelf dat we goed werkgeverschap bieden, ook onze eigen medewerkers. De provincie Zuid-Holland heeft een prijs gewonnen voor goed werkgeverschap in de World-class Workplace-verkiezing, waarin we ons als organisatie onderscheiden door een democratische werkcultuur en laagdrempelig leiderschap. Past dat ook bij jouw ambities? Lees hier meer over hoe wij werken.

Dit doen we bij de provincie

We hebben een divers werkveld, van het organiseren van openbaar vervoer tot aan het inrichten van natuurgebieden. En nog zoveel meer. Je maakt echt impact op je omgeving. Het werk dat je doet is zichtbaar en dat maakt het leuk. Je kunt aanwijzen waar je aan werkt, in het echt of op de kaart. Of je wandelt of rijdt letterlijk door je eigen project. We werken met trots aan maatschappelijke vraagstukken van morgen. En zien volop kansen, juist in Zuid-Holland, omdat hier ontzettend veel samenkomt. Samen met inwoners, medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners werken we aan oplossingen.

Werken bij de provincie betekent dat jij hier een rol in speelt. Maar dat doe je nooit alleen. Want alles raakt elkaar, daarom zoek je altijd afstemming en overleg met partnerorganisaties en je collega’s op verschillende vakgebieden. Dat maakt het complex, maar ook dynamisch en uitdagend. Binnen onze organisatie werken we ook op alle vakgebieden aan innovatie. We vinden zelf dat we al best ver zijn met data en technologie. En we willen nog verder. We richten ons niet op de minimale eisen, maar pakken door om de rol van digitale overheid echt goed in te vullen.

1.800 Collega’s

Wat doen mensen die bij een provincie werken eigenlijk? Dat is een vraag die wij vaak horen en daar geven we graag antwoord op met deze verhalen! Want met ongeveer 1.800 collega’s werken we elke dag aan een #krachtigzuidholland. Van de catering tot een digital designer. Van werktuigbouwkundigen tot business controllers. En nog veel meer. We laten je graag zien waar zij allemaal mee bezig zijn!

Jongerennetwerk Prozha

Ben jij 35 of jonger (of gewoon jong van geest) en kom je bij ons werken aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken uit de regio? Dan is Prozha er voor jou!
Voor de provincie Zuid-Holland werken veel verschillende mensen. Jonge professionals zijn een belangrijke doelgroep voor de slagkracht van onze organisatie. Prozha (Provincie Zuid-Holland Actief) is hét netwerk om met gelijkgestemden samen en te bouwen aan de toekomst van de provincie.

Wat doet Prozha?

Prozha biedt ruimte voor het verbreden van je netwerk en voor persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling. We spelen in op wat jou bezighoudt als jonge professional. Onze activiteiten bieden dan ook een balans op inhoud, netwerken en plezier. Zo kan je bijvoorbeeld meedoen aan inhoudelijke meet-ups, meedansen op leuke feesten, meereizen op onze jaarlijkse studiereis of meegaan op werkbezoek om te ontdekken wat er ‘buiten’ het provinciehuis gebeurt. Of je komt gewoon gezellig naar de maandelijkse borrel op het Plein in Den Haag!
Ook op de werkvloer zoeken we elkaar regelmatig op om samen te werken of een potje tafeltennis te spelen voor wat ontspanning. De gezellige en informele sfeer typeert ons. Het is een plek waar je helemaal jezelf kan zijn.

Opgavegericht werken

Onze organisatie is volop in ontwikkeling. Zo werken we nu opgavegericht. Dat houdt in dat we niet meer vanuit afdelingen werken, maar per maatschappelijke opgave de juiste mensen in onze organisatie inschakelen om de opgave te realiseren. Het doel hiervan is om zo effectief mogelijk de acht ambities uit ons Coalitieakkoord te realiseren. Dat vraagt aanpassingsvermogen van ons personeel, zodat ze makkelijk kunnen inspelen op huidige en toekomstige vragen. Het vereist ook om een kritische blik bij het aannemen van nieuw personeel. We toetsen daarom bij de toekomstige collega’s of zij de juiste kwaliteiten hebben voor het realiseren van de specifieke opgaves. Zo werken we samen, elke dag, aan een krachtig Zuid-Holland. In het filmpje hieronder wordt uitgelegd wat het opgavegericht werken inhoudt en waarom we hiervoor hebben gekozen:

Opgavegericht werken | Provincie Zuid-Holland

Arbeidsvoorwaarden

Niet alleen onze functies zijn interessant, ook onze arbeidsvoorwaarden. Van flexibele werktijden en hybride werken (deels thuis, deels op het provinciehuis) tot aan studiefaciliteiten en het Individueel Keuzebudget. Er zijn nog veel meer interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. Hier vertellen we je er graag meer over.

Enthousiast?

Dat hoopten we al. Bekijk onze vacatures.

Vacatures bij de provincie Zuid-Holland