Techniek bij de provincie Zuid-Holland

Op vele gebieden kun je bij ons aan de slag met een technische achtergrond. We laten op deze pagina een aantal voorbeelden zien van wat we doen en waarom we dat zo leuk vinden.

16 duurzame innovaties aan de N470

We zijn trots op onze provinciale wegen. We onderhouden ze niet alleen, we zorgen ervoor dat ze energie opleveren! Maar het is slechts 1 voorbeeld van het werken met techniek bij de provincie Zuid-Holland.

We zijn op veel meer gebieden actief. Op verschillende afdelingen werken mensen met een technische achtergrond aan projecten en programma’s op het gebied van duurzaamheid, mobiliteit, energietransitie, (digitale) veiligheid en de inrichting van het gebied.

De meeste technici werken bij onze Dienst Beheer Infrastructuur (DBI). Zij zijn verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de provinciale wegen en vaarwegen, inclusief oevers en kunstwerken (bruggen, sluizen en viaducten). We zijn altijd op zoek naar innovaties om de infrastructuur duurzamer, efficiënter en effectiever te beheren.

Verschillende soorten technisch werk

Als provincie coördineren we vooral de echte techniek. Voor de uitvoering werken we samen met verschillende partijen, zoals aannemers etc. Het gaat er dus als techneut niet zozeer om dat je zelf gaat tekenen en maken, maar dat je binnen een team de verantwoordelijkheid neemt en samen kunt werken met andere partijen.

We hebben verschillende functies voor technici. Denk hierbij aan functies als Technisch Adviseur Beweegbare Kunstwerken, Onderhoudscoördinatie, Coördinatie Industriële Automatisering, Adviseur Smart Mobility / Dynamisch Verkeersmanagement, Adviseur Cyber Security, Beleidsmedewerker, Technisch Projectleider, Programmamanager, of Objectbedienaar.

Je kunt met vele technische opleidingen bij ons terecht:

 • Werktuigbouw
 • Elektrotechniek
 • Civiele techniek
 • Installatietechniek
 • Aandrijftechniek
 • Verkeer en vervoerskunde
 • Geo-/Gis
 • Industriële Automatisering
 • Technische Bedrijfskunde
 • Grond-, Weg- en Waterbouw
 • Verkeerskunde en -techniek

We noemen er hier een aantal als voorbeeld, maar deze lijst is zeker niet compleet. Als jouw studierichting er niet tussen staat, laat je dan niet tegenhouden om te informeren naar je mogelijkheden.

Zuid-Holland beter maken en jezelf ontwikkelen

Bij ons leer je veel in de praktijk, maar krijg je ook de mogelijkheid om je door middel van cursussen te ontwikkelen. Bij de provincie krijgt iedere medewerker namelijk een persoonlijk ontwikkelbudget. Naast vakinhoudelijke cursussen kun je ook interne cursussen bij de provincie volgen. De regie hiervan ligt bij jezelf en iedereen kan hier zijn eigen voordeel uit halen door individuele keuzes te maken uit het uitgebreide aanbod van deze trainingen.

Contact

We zijn altijd geïnteresseerd in technici m/v. Onze concrete vacatures kun je hier bekijken. Staat daar geen geschikte functie voor jou bij, of heb je andere vragen, neem dan contact op met Daniëlle Nuts. Dan zoeken we samen naar de beste mogelijkheden.

Daniëlle Nuts

Stuur mij een mail en dan plannen we een afspraak!

Stuur een email