Traineeships bij de provincie Zuid-Holland

Stel je eens voor; je hebt maximaal twee jaar geleden jouw hbo- of wo-studie afgerond en je bent op zoek naar een uitdagende, leerzame en dynamische functie waarbij jij impact kan maken op de maatschappij. Je wilt gaan werken voor een organisatie waarin jij ruime werkervaring op kan doen, de ruimte krijgt om te leren en te experimenteren, die investeert in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Een werkgever waar je een mooi netwerk opbouwt en die aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden heeft. En het zou ook nog eens mooi zijn als je een maatschappelijk relevante bijdrage kan leveren door het werk dat je doet. Is dat wat je zoekt? Dan zit je helemaal goed bij de provincie Zuid-Holland! Wij bieden namelijk twee traineeships waarin jij als starter of junior alle kans krijgt om werkervaring op te doen en daarnaast te werken aan je eigen ontwikkeling. Daarbij krijg je vanuit ons goede begeleiding door ervaren professionals. Met jouw eigen visie en frisse blik kan je een bijdrage leveren aan de diverse maatschappelijke en politieke opgaven waar wij voor staan!

 

Soorten traineeships

Wij hebben twee traineeprogramma’s waarop je kunt solliciteren. Het eerste programma is gericht op wo-afgestudeerden die aan de slag gaan met diverse opdrachten binnen de provincie Zuid-Holland. Het is een generiek programma waarbij er voldoende ruimte is om te experimenteren en om met diverse thema’s aan de slag te gaan. Denk aan thema’s als energietransitie, duurzame mobiliteit, Natura 2000 of digitale economie. Alle studierichtingen zijn welkom om te solliciteren, hierin hebben wij geen specifieke voorkeur en kijken wij vooral naar motivatie en talent. Klik hier om meer te lezen over het wo-traineeship.

Het tweede programma is gericht op de versnelling van de woningbouw en bedoeld voor minimaal hbo-afgestudeerden die een studie hebben gevolgd in de richting van ruimtelijke ontwikkeling, planologie, bouwkunde, vastgoed, bestuurskunde en omgevingsrecht. Mocht je een andere studie hebben gevolgd, maar affiniteit hebben met gebiedsontwikkeling, dan ben je uiteraard ook welkom! Je volgt een ontwikkelprogramma via de provincie Zuid-Holland, maar je wordt voor je opdracht gedetacheerd naar gemeenten of corporaties. Klik hier om meer te lezen over het traineeship gebiedsontwikkeling.

Weten wat de provincie doet?

Over de provincie Zuid-Holland

Zelf vinden wij Zuid-Holland (uiteraard) het meest interessante stukje Nederland. Met 3,8 miljoen inwoners is het de dichtstbevolkte provincie. Door de unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta speelt de provincie Zuid-Holland een belangrijke rol in Nederland. En met onze strategische ligging in Europa staan wij letterlijk in verbinding met de rest van de wereld. De economische bedrijvigheid is ongekend. Bijna een kwart van het bruto nationaal product wordt in de provincie Zuid-Holland verdiend. Al die mensen en bedrijvigheid zorgen voor uitdagingen waar we als provincie voor staan. Hiervoor werken we samen aan oplossingen met inwoners, medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners. Werken als trainee betekent dat jij hier een rol in speelt. Maar dat doe je nooit alleen, want alles raakt elkaar. Daarom zoek je altijd de verbinding. Dat maakt het complex maar ook dynamisch en uitdagend.

Als je voor een overheid kiest, kies dan voor het middenbestuur bij een provincie. Een bijzondere overheidslaag want we zitten letterlijk in het midden: tussen het Rijk en gemeenten in. Praktischer dan het Rijk, een grotere scope dan een gemeente. We zijn groot genoeg om echte impact in de regio te maken. Klein genoeg voor korte lijnen, een platte organisatie met veel ruimte voor eigen inbreng van onze medewerkers. We werken aan innovatie op alle vakgebieden. En we zijn al best ver met data en technologie. Het werk dat je doet is zichtbaar; dat maakt het leuk. Je kunt aanwijzen waar je aan werkt, in het echt of op de kaart. Of je wandelt letterlijk door je eigen project.

Contact

Heb je vragen of wil je meer weten over onze traineeships? Neem dan contact op met Lilian Wiegant. Zij helpt je graag verder!

Lilian Wiegant - Traineecoördinator

Stuur mij een mail en dan plannen we een afspraak!

Stuur een email