Trainees delen hun ervaring aan de hand van voorwerpen

Voorwerpen gelinkt aan het traineeship

Met welk voorwerpen associëren de trainees het traineeship en de opdrachten die zij hebben uitgevoerd? Onze 10 trainees van de lichting 2022 – 2024 geven antwoord op deze vraag en beschrijven aan de hand van een voorwerp hoe zij het traineeship, de diverse opdrachten en hun persoonlijke groei ervaren.

Sam Denishin: Ik zie het leven en het traineeship als een ladder. Je begint op een bepaald punt en je moet jezelf omhoog werken. Dit doe je door je best te doen en hard te werken. Wanneer je klimt, moet je niet uitsluitend gericht zijn op je doel, maar ook leren genieten van het proces. Juist door het leren omgaan met obstakels groei je als persoon. Dus geniet van de kleine omwegen.

Ilja van Ootegem: Een van de belangrijkste redenen dat ik het voor het traineeship van de provincie Zuid-Holland heb gekozen, is dat leren en zelfontwikkeling voor mij belangrijke thema’s zijn. Het is de perfecte mix tussen leren en werken. Ik houd zelf van schaken, een sport waarin je jezelf ook áltijd kunt blijven ontwikkelen, aangezien de ‘perfecte’ schaker niet bestaat. Daarnaast ben ik zeer geïnteresseerd in de bestuurlijke dynamiek bij de provincie, waarbij strategie, net zoals op het schaakbord, zeer relevant is. Ik denk graag een aantal stappen vooruit, ook al weet je nog niet zeker waar je terecht komt: wederom een mooie overeenkomst tussen het traineeship en het schaakspel. Je doet verschillende ervaringen op en hebt daarnaast veel ruimte om het traineeship naar eigen inzicht in te vullen, wat enorm helpt bij jouw persoonlijke zoektocht!

 

 

 

 

 

Liselotte Rasch: Dit boek nam ik mee naar mijn sollicitatie bij de provincie als illustratie van mijn interesse in een bredere kijk op onderwerpen, zoals in dit boek geïllustreerd wordt dat slaap een vaak vergeten onderdeel van een goede gezondheid is. Tijdens mijn eerste opdracht bij Sport en Recreatie heb ik dan ook de kans gekregen deze bredere kijk toe te kunnen passen op zowel organisatorische als inhoudelijke zaken. Binnen deze opgave heb ik onder andere een verkiezing van het beste beweeginitiatief georganiseerd om gemeenten en inwoners te inspireren, goede voorbeelden te delen en te belonen. Daarnaast biedt het persoonlijke ontwikkelingstraject mij de tools om verder te ontdekken waar en hoe mijn kwaliteiten het best tot zijn recht komen.

 

Sander Sotthewes: Het traineeship biedt een goede mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Dit terwijl je een bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Zo heb ik gewerkt aan de transitie naar een circulaire economie, waarbij meer gebruik wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en waarbij geen afval meer bestaat.

 

Juliette van de Beld: Tijdens dit traineeship leer je allerlei kanten van de provincie kennen. Zo heb ik tijdens mijn eerste opdracht niet alleen over beleid geleerd, maar werden concepten als data-ontwikkeling en data-gedreven werken ook ineens heel tastbaar en concreet. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat beleid wordt gebaseerd op onderzoek in plaats van een onderbuikgevoel? En hoe kunnen we ook als overheid gebruikmaken van de nieuwste data-technieken en ontwikkelingen? Als trainee krijg je met je frisse blik heel veel ruimte om niet alleen over dit soort zaken mee te denken, maar ook zelf met nieuwe initiatieven te komen. Soms worden die dan ineens provinciebreed gedeeld!

Tariq Osmani: De voornaamste reden waarom ik heb gekozen voor het traineeship bij de provincie Zuid-Holland is de mogelijkheid om al lerend te werken. Hierbij is een potlood een goede reminder dat de binnenkant belangrijker is dan de buitenkant. De kwaliteiten in jezelf ontdekken, ontwikkelen en vooral uitdragen zijn immers van belang om impact te kunnen maken. Het programma rondom persoonlijke ontwikkeling en coaching biedt hier de ruimte voor. Verder kan een potlood in de handen van een expert meeschrijven aan een mooi verhaal. Tijdens het traineeship mag je binnen verschillende opdrachten werken, waarbij je steeds onder goede begeleiding in nieuwe werelden mag duiken. Je bent dus in goede en bekwame handen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Annemeike Peters: Dit huisje is niet zomaar een huisje. Het is een model van een woning die duurzaam en goedkoop in een fabriek in elkaar gezet wordt om zo snel geplaatst te kunnen worden. Tijdens mijn opdracht bij “wonen” ben ik erachter gekomen bij hoeveel innovatieve projecten de provincie betrokken is. Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling heeft de provincie mij verrast wij krijgen – vooral als trainees – ontzettend veel mogelijkheden om ons te ontwikkelen. We hebben een persoonlijke coach waarmee je met vraagstukken op het gebied van werk aan de slag gaat. We hebben een ontwikkelprogramma waar we inhoudelijk veel leren over de provincie, maar ook over onszelf als werknemer. Daarnaast kunnen wij meehelpen bij allemaal verschillende projecten en evenementen. Ik ben blij hoe dit voor mij uitpakt!

Celine Tesselaar: In mijn opdracht bij Agrarisch Erfgoed mag ik mij bezighouden met verschillenden aspecten die de provincie doet, zoals het maken van nieuw beleid, maar ook het verbinden van stakeholders. Het is ongelofelijk leerzaam om betrokken te zijn bij deze processen, omdat ik hier vanuit mijn technische achtergrond weinig ervaring mee heb. Daarnaast hoor ik inspirerende verhalen van inwoners uit de hele provincie onder andere door ze te spreken op een bijeenkomst die ik zelf georganiseerd heb. Hierdoor heb ik nog sterker het idee dat mijn bijdrage een impact maakt. Wil je weten hoe jij impact kan maken voor de provincie? Neem contact met mij op via: c.tesselaar@pzh.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gilles Bierling: Het flesje (Utrechts gracht-) water dat ik in mijn handen heb, staat voor mij voor de grootste uitdaging waar wij de komende jaren mee te maken gaan krijgen. In ons veranderende klimaat zullen we moeten blijven zoeken naar nieuwe manieren om hier mee om te gaan, maar het biedt tegelijk mooie kansen tot innovatie. Hoe vanzelfsprekend we water eigenlijk vinden, zo schaars is zoetwater al op onze planeet. In mijn eerste opdracht bij klimaatadaptatie had water al een essentiële rol en ook bij mijn volgende opdracht bij Greenport West-Holland is gezond watermanagement cruciaal. Deze verwevenheid van water in alle sectoren om ons heen fascineert mij en staat in mijn ogen centraal in de ambitie van de Provincie.

Maaike Sonderen: Eén van de onderwerpen waar ik me tijdens mijn opdracht bij Circulair Zuid-Holland mee bezig houd, is het gebruik van plastics in de tuinbouw. Vandaar de bos tulpen op de foto, met een plastic folie er omheen. Kunststof wordt overal nog veelvuldig gebruikt – we lijken bijna niet meer zonder te kunnen. Het is cruciaal om anders met materiaal om te gaan wanneer het niet meer gebruikt wordt en dat niet alles meer zo maar op de afvalstapel belandt. Zo heb ik in deze opdracht de kans gekregen om de rol van aanjager en verbinder te ontdekken die de provincie heeft in deze transitie naar een circulaire economie. Samen met de hele keten ga ik in gesprek over hoe we in de tuinbouw samen stappen kunnen zetten naar circulaire plastics.

 

 

 

Waarom een traineeship bij de provincie Zuid-Holland?

Lees het hier!

Wat vinden onze trainees zo leuk en interessant aan het traineeship?

Onze trainees vertellen over hun ervaringen!

Lees het hier!
“Als trainee kun je echt voor verandering zorgen”
Lees het verhaal van Meike

Wat leer je als trainee tijdens het ontwikkelprogramma?

Lees het hier!
“De ene keer ben je projectleider, de dag erna zit je aan tafel bij een gedeputeerde”
Lees het verhaal van Mart

Wat kunnen onze trainees met hun studieachtergrond betekenen voor de provincie?

Onze trainees vertellen je over hun ervaringen!

Lees het hier!

Veel sollicitatietips van onze trainees!

Onze trainees geven jou sollicitatietips

Bekijk het hier!
“Ik laat graag mijn creatieve blik los op allerlei vraagstukken”
Lees het verhaal van Mitchell
“Ik wilde iets doen voor de maatschappij en daar mijn werk van maken”
Lees het verhaal van Aboubakr