Wat maakt het wo-traineeship en het werken bij de provincie aantrekkelijk voor onze trainees?

Trainees van de lichting 2023 - 2025 aan het woord

 

 

Tijn: De positie van een trainee bij de provincie Zuid-Holland is echt heel bijzonder. Je krijgt volop kansen om je te ontwikkelen en je krijgt de ruimte om verschillende dingen uit te proberen. Tegelijkertijd word je heel serieus genomen en ontzettend gewaardeerd. Die combinatie is uniek en maakt dit de ideale eerste stap van je carrière!

 

 

Bart: Het ontwikkeltraject van het traineeship bij de provincie Zuid-Holland is uitzonderlijk uitgebreid. Van je people manager, coach, buddy en trainers leer je erg veel in intervisie- en coachingsessies, tweedaagse trainingen voor persoonlijke ontwikkeling, trainingen in professionele vaardigheden en trainee-excursies.

 

 

 

 

 

 

Carolien: Dit traineeship geeft mij de kans om mezelf te ontwikkelen en verschillende rollen bij diverse opdrachten uit te proberen. Hierdoor kun je echt ontdekken waar jouw passie en interesses liggen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden binnen de provincie en je krijgt daarin veel ruimte om jouw eigen pad vorm te geven.

 

Anne-Lokke: Je krijgt enorm veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Of dit nou aan de hand is van het ontwikkelprogramma dat voor je is voorbereid, óf omdat je zelf iets aandraagt wat jou interessant lijkt: het kan allebei. Verder zijn de lijntjes naar iedereen binnen de organisatie kort: als je aan iemand laat weten dat je trainee bent en geïnteresseerd bent in een bepaald onderwerp, staan mensen altijd te springen om je verder helpen.

 

 

 

 

 

 

Yannick: Als trainee krijg je veel vrijheid om te ontdekken wat echt bij je past. Zeker als starter kan dat nog wel eens lastig zijn om uit te vogelen. Veel deuren gaan voor je open als je zegt dat je trainee bent en iedereen is enthousiast om jouw ideeën en visie te horen.

 

 

Melinda: Hier krijg ik de ruimte om niet alleen veel werkervaring op te doen naar mijn interesses, maar ook om mezelf op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Zo wordt er een uitgebreid persoonlijk ontwikkelprogramma aangeboden met individuele coaching. Hier bovenop komen de traineeactiviteiten, zoals excursies of tweedaagse trainingen. Dit maakt het een zeer uniek en waardevol traineeprogramma!

 

 

 

 

 

 

 

Sergio: De provincie is een grote organisatie en houdt zich met uiteenlopende onderwerpen bezig. Via het traineeship word je niet alleen intensief begeleid om hierin je weg te vinden, je doet dit ook samen met anderen.

 

 

Luuk: Het traineeship bij de provincie Zuid-Holland biedt veel flexibiliteit en vrijheid om je eigen interesses en passies na te jagen. Binnen het traineeship kan je opdrachten kiezen die jou aangrijpen of je kan zelf opdrachten aanleveren. Ook is er binnen de opdrachten veel flexibiliteit. Zo kwam ik er met een collega in ons werk achter dat het belang van de bodem een onderbelicht onderwerp was binnen ons werkveld. Om dit bewustzijn te vergroten, hebben wij een evenement opgezet om onze collega’s hiervan meer bewust te maken. Zo werd ik naast mijn rol als procesmanager ineens een tijdelijke evenementmanager! Naast je werkzaamheden bij je lopende opdracht krijgen wij als trainees ook de vrijheid om te werken aan opgaves en ideeën die ons als trainees trekken en opvallen.

 

 

 

Maud: Tijdens dit traineeship leer je niet alleen de provincie kennen, maar ga je ook actief aan de slag met je eigen ontwikkeling. Als trainee gaan er veel deuren voor je open en krijg je de ruimte om rond te kijken. Terwijl je jouw eigen pad volgt, ben je continue in contact met de andere trainees om van en met elkaar te leren. Het is een uitdagende en leuke manier om je eerste werkervaring op te doen en te ontdekken waar je blij van wordt!

 

 

Victor: Het traineeship geeft jou de mogelijkheid om beter te worden in wat je al kan én te leren wat je nog niet kan. De drie opdrachten van acht maanden kan je naar wens invullen. Zo kan je jezelf ontwikkelen binnen jouw comfortzone of jezelf pushen daarbuiten. Deze mogelijkheden gecombineerd met een geweldig ontwikkeltraject met professionele begeleiding zorgt ervoor dat dit de ideale kickstart is van jouw carrière! Dit doe je niet alleen, want je maakt alles mee met jouw negen collega-trainees.

 

 

 

Ben je benieuwd naar nog meer informatie over het wo-traineeship? Hieronder vind je nog veel meer artikelen waarin trainees hun ervaring delen!