"Het mooie aan het werken voor de provincie vind ik dat je veel kansen krijgt om jezelf verder te ontwikkelen."

Nathalie van Buuren, Objectbedienaar

  • Naam: Nathalie van Buuren
  • Functie: Objectbedienaar
  • Werkt bij de provincie sinds: 2020
  • Domein: Dienst Beheer Infrastructuur (DBI)
  • Team: Eenheid Operatie

“In 2020 kwam ik via uitzendbureau Tempo-Team terecht bij de provincie Zuid-Holland als bedienaar van bruggen en sluizen. Na ongeveer anderhalf jaar kwam ik in vaste dienst bij de provincie en daar ben ik ontzettend blij mee! Mijn vaste werklocatie is de Julianasluis in Gouda, maar zo af en toe reis ik door de provincie om bij te springen bij andere bediencentrales, zoals Gorinchem of Alphen aan den Rijn. Dat maakt het werk afwisselend en dynamisch!”

Nautisch werk combineren met gezinsleven

“Als je in de nautische sector werkt, dan heb je veelal te maken met onregelmatige werktijden en wordt van je verwacht dat je erg flexibel bent. Je draait als bedienaar verschillende diensten: ochtend, middag, avond en nacht. Het werk gaat 24 uur per dag door. Dat vraagt ook wel wat van je. Het werken in onregelmatige diensten vind ik niet erg. Juist de nachtdiensten en weekenddiensten vind ik leuk om te doen, omdat we dan alleen werken op de Julianasluis. Je bent dan op jezelf aangewezen en verantwoordelijk voor het hele reilen en zeilen van de sluis. Dat is erg gaaf! Het voordeel van die flexibele werktijden is dat je doordeweeks meer tijd voor jezelf hebt. Je kunt dan makkelijker afspraken inplannen en in bijvoorbeeld de winkels, sportschool, zwembad en bibliotheek is het veel rustiger. Het is voor mij ook niet erg om wat reistijd te hebben naar de verschillende bedienlocaties. Ik doe het graag, omdat ik mijn werk echt heel leuk vind! En elke locatie is weer anders, wat zorgt voor veel afwisseling.

Ook heb ik veel support van mijn gezin, anders had ik dit werk niet kunnen doen. Ik heb een lieve man en een volwassen zoon. Toen mijn zoon nog jong was, had deze baan niet passend geweest. Nu hij wat ouder is, kan ik het werk goed combineren met mijn privéleven. Als ik een nachtdienst heb gedraaid, dan heeft mijn man gekookt en eet ik in de middag wat mijn man en zoon de avond ervoor aten. Het is heel prettig dat ik door mijn gezin word ondersteund om dit werk goed te kunnen doen!”

Mannenwereld

“Het team waarin ik werk, bestaat voornamelijk uit mannen. De nautische wereld is best wel een mannenwereld. Zelf heb ik daar helemaal geen problemen mee. Ik word niet anders behandeld omdat ik een vrouw ben en ik kan goed opschieten met al mijn collega’s. Het prettige aan het werken met mannen is dat ze vaak recht toe recht aan zijn en geen doekjes om situaties winden. Ik heb een heel leuk team en de collega’s zijn een soort extra familie voor mij. Je ziet elkaar soms toch vaker dan je eigen gezin en je zit heel de dag met elkaar in een bedienruimte. Dan voer je hele leuke gesprekken met elkaar die soms ook niet over werk gaan. Je leert elkaar dan echt goed kennen.

Vanuit mijn omgeving reageren mensen eigenlijk nooit gek dat ik als vrouw sluiswachter ben. Veel mensen vinden het juist gaaf of interessant, want heel bekend is het werk niet. Daarom moet ik ook wel vaak uitleggen wat mijn werk inhoudt en dat ik mij met veel meer zaken bezig hou dan alleen maar op een knopje drukken om de bruggen te openen en te sluiten. Ik vind het leuk om daar meer over te vertellen en het zou mooi zijn als ik meer mensen, ongeacht of ze man of vrouw zijn, kan enthousiasmeren voor dit werk!”

Ontwikkeling

“Het mooie aan het werken voor de provincie vind ik dat je veel kansen krijgt om jezelf verder te ontwikkelen. Ik ben binnen gekomen als uitzendkracht, maar na anderhalf jaar kreeg ik een vast contract en kwam ik in dienst van de provincie. Ik vond het heel fijn om meer zekerheid te hebben en dat ik vanuit de provincie het vertrouwen kreeg om het dienstverband samen voort te zetten! Via de provincie heb ik diverse opleidingen mogen volgen. Als medewerker krijg je een opleidingsbudget en daar maak ik maar al te graag gebruik van! Zo heb ik bijvoorbeeld mijn vaarbewijs 1 en 2 gehaald. Het prettige is dat je onder werktijd de ruimte krijgt om met je opleiding of cursus bezig te zijn. Dat is voor mij best handig, want bijvoorbeeld in de winterperiode is het zo rustig bij de bruggen en sluizen, dat er niet zo veel te doen is. Dan kan ik mooi mijn lesstof erbij pakken! Het is voor mij erg fijn dat ontwikkeling van medewerkers centraal staat bij de provincie, dat biedt mij veel mooie kansen om te blijven leren!”

Lees ook de verhalen van de collega’s van Nathalie: