"Iedereen die ik heb benaderd, stond open om mij te helpen met het onderzoek"

Dionne van Deuren, Oud-stagiair

  • Naam: Dionne van Deuren
  • Functie: Oud-stagiair
  • Opleiding: Business Studies afstudeerrichting Management en Beleid
  • Stage bij de provincie sinds: Mei tot december 2019
  • Soort stage: Afstudeerstage
  • Onderwerp: Uitstroomproces

Daar stond ik dan op mijn eerste dag op de provincie. Ik moest mij melden bij de receptie, dan zou mijn begeleidster gebeld worden om mij op te halen. Samen hebben we een rondje over de afdeling gedaan om mij voor te stellen aan iedereen. Dat was een enorm fijn gevoel, ik voelde mij echt welkom. Bovendien was iedereen geïnteresseerd in wat ik zou gaan doen. De volgende dag kon ik dan echt beginnen met mijn stage. Ik ben wat later in het jaar begonnen dan de meeste andere stagiairs die er al werkten, maar je leert ze al snel kennen. Voornamelijk tijdens de gezamenlijke lunches of door een lekker stukje te wandelen rond het Malieveld tijdens je pauze.

Ik werd aan iedereen voorgesteld. Ik voelde me echt welkom!"

Ik werk 5 dagen in de week en als ik echt even door moet werken dan doe ik dat vaak op vrijdag, dan is het heerlijk rustig op kantoor. In het begin was ik vooral bezig met mijn onderzoek en plan van aanpak. Na een tijdje wilde ik wat ander werk erbij doen en helpen bij iets wat ik leuk vind. Ik heb dit zelf aangegeven bij mijn begeleidster die het een goed idee vond en zodoende ben ik naar het team HR-analytics gegaan. Ik heb laten zien wat ik tijdens mijn vorige stage heb gemaakt en op die manier kreeg ik mijn eigen opdracht. Samen met een collega heb ik dit afgerond en nu gaat het ook echt gebruikt worden, hoe leuk is dat!

Naast dat ik heb meegewerkt voor HR-analytics, doe ik onderzoek naar het uitstromend proces. Het gaat er tijdens mijn onderzoek niet om waarom medewerkers weggaan, maar hoe het proces verbeterd kan worden tijdens de uitstroom. Ik heb ervoor gekozen om interviews te houden met medewerkers en leidinggevenden. Iedereen die ik heb benaderd binnen de provincie stond open om mij te helpen met het onderzoek, waar ik enorm dankbaar voor ben. Op dat moment merk je dat iedereen enthousiast is over het onderzoek waar ik mee bezig ben.

Mijn begeleidster heeft mij enorm geholpen met het in contact komen met medewerkers. Ook als ik die medewerkers juist kon helpen met hun projecten. Dan plan je gewoon een afspraak in om koffie te drinken in het Grand Café en wat te brainstormen over het onderwerp. Zo leer je andere collega’s uit de organisatie kennen. Wat ook een goede en leuke mogelijkheid is om andere medewerkers te leren kennen, is tijdens de Prozha-borrel op de eerste donderdag van de maand. Stagiairs zijn gratis lid van Prozha, de jongerenorganisatie van de provincie, en kunnen dus altijd deelnemen aan borrels en activiteiten. Na de borrel gaan we vaak pizza eten met elkaar, erg gezellig. Maar dit zijn niet de enige borrels die we hebben gehad, het komt ook regelmatig voor dat er met de afdeling een borrel wordt georganiseerd.

Al met al heb ik een hele leuke en leerzame tijd bij de provincie en gelukkig is mijn stage nog niet afgelopen, dus kan ik nog even genieten van de borrels en leerzame activiteiten natuurlijk.