"Beleid maken kan ik steeds beter samen met IT’ers"

Aron Duindam, Coördinator Omgevingsbeleid

  • Naam: Aron Duindam
  • Functie: Coördinator Omgevingsbeleid
  • Opleiding: Bestuurskunde
  • Werkt bij de provincie sinds: 2003

Ik werk al 16 jaar bij de provincie Zuid-Holland. Ik studeerde Bestuurskunde en het werd weleens tijd om af te gaan studeren. Ik vond een stageplek bij de provincie, op een onderwerp waar ik niks van wist: externe veiligheid. Ook wat de provincie doet was mij nog onduidelijk. Tijdens mijn afstudeerstage kwam ik erachter wat een mooie organisatie de provincie Zuid-Holland is. Het leukste aan de provincie vind ik de collega’s. Slimme, betrokken en sociale mensen die altijd voor je klaarstaan, dat maakt mijn dag en werkweek leuk!

Ik denk dat iedereen latent werkzoekend is. Daarmee bedoel ik dat ik altijd open sta voor een nieuwe baan waarin ik me kan ontwikkelen. In de 16 jaar bij de provincie heb ik deze mogelijkheid altijd binnen de organisatie gekregen en gepakt.
Mijn werk bij de provincie is met mij meegegroeid. Toen ik als net afgestudeerde bestuurskundige binnenkwam, wilde ik mij bewijzen en maakte ik veel uren. Een paar jaar later ontmoette ik bij de provincie mijn partner Hanneke en op een skireis van de jongerenorganisatie sprong de vonk over. Wij hebben inmiddels drie kinderen en ik vind het ontzettend fijn dat ik mijn werk nu goed kan combineren met mijn gezin.

Als bestuurskundige werkte ik ineens tussen scheikundigen die precies wisten welke stof hoe behandeld moest worden.''

Ik heb toen een baan gekregen bij de afdeling Milieu binnen het uitvoeringsprogramma Externe Veiligheid. Dit programma richtte zich op het inpassen van gevaarlijke stoffen en de bedrijven die hiermee werken in de ruimtelijke ordening. Je kunt hierbij denken aan transporten van deze stoffen over de weg, spoor en buizen. Als bestuurskundige werkte ik ineens tussen scheikundigen die precies wisten welke stof hoe behandeld moest worden. Ik hield me vooral bezig met financiën, bestuurlijke besluitvorming en de juiste collega’s te betrekken bij het programma. Ook waren we bezig met een professionaliseringslag in onze organisatie en bij gemeenten en milieudiensten die zich bezighielden met externe veiligheid.

Na een aantal jaar werd ik coördinator van het team, doordat mijn leidinggevende vroeg of ik dit wilde doen. Bij de provincie krijg je kansen als je initiatief neemt en hard werkt. Vanaf 2016 houd ik me bezig met het omgevingsbeleid van de provincie Zuid-Holland. We waren met een klein team, ik was de beleidsadviseur en had het meeste ervaring met beleid schrijven. Maar door het kleine team was het zeer hands on en deed ik van alles. In deze rol heb ik ook gezien dat er nog wel wat eilandjes zijn in de provincie. Als we het voor elkaar krijgen collectief beter met elkaar te verbinden worden we als organisatie nog sterker en slagvaardiger!