"Meteen vanaf het begin had ik het gevoel dat ik bij team Economie echt op mijn plek zit. Ik heb het hier naar mijn zin!"

Tayra Algera, Beleidsmedewerker digitale economie

  • Naam: Tayra Algera
  • Functie: Beleidsmedewerker digitale economie
  • Opleiding: Bachelor international studies en master North America studies in Leiden
  • Werkt bij de provincie sinds: 2018
  • Professioneel Team: Samenleving en Economie
  • Team: Economie

“Al bijna vijf jaar werk ik met veel plezier voor de provincie Zuid-Holland. Ik ben hier ooit binnengekomen als trainee via het detacheringsbureau Public Support. Zij hadden een opdracht binnen de provincie voor mij binnen de afdeling Water en Groen. Ik heb tijdens mijn traineeperiode ook opdrachten gedaan bij de afdeling Mobiliteit en Milieu en het innovatieteam. Als snel merkte ik dat de provincie goed bij mij past en daarom wilde ik hier als vaste medewerker komen werken. Dat is gelukt! Er was een plek beschikbaar binnen domein Economie. Meteen vanaf het begin had ik het gevoel dat ik binnen het domein echt op mijn plek zit. Ik heb het hier zo naar mijn zin en ik had me geen betere baan kunnen wensen!”

Verbinder in de digitale economie

“Als beleidsmedewerker digitale economie kijk ik naar de impact van digitalisering op de economie van de provincie. Alles wordt tegenwoordig digitaal gedaan en daar moeten bewoners, ondernemers en instellingen die in de provincie zijn gevestigd goed in mee kunnen komen. Ik werk in het team digitale economie met ongeveer zeven collega’s aan meerdere sporen. Mijn focus ligt onder andere op het spoor ‘mensgerichte digitalisering’. Voorheen heette dit digitaal midden klein bedrijf (mkb). We hebben een actieagenda geschreven voor het mkb om de ondernemers bewust te maken van digitalisering en om hen te stimuleren om met digitalisering aan de slag te gaan. Daar heb ik met samen met mijn collega’s beleid op geschreven en we zijn momenteel bezig met de uitvoering hiervan. We willen namelijk een platform opzetten voor mkb’ers waar zij terecht kunnen voor alles omtrent digitalisering. Samen met een projectleider doen we een verkenning om te onderzoeken wat de behoefte is in de regio, wat er al ligt en hoe we het platform het beste kunnen inrichten, zodat het makkelijk en toegankelijk wordt. Hiervoor gaan we in gesprek met gemeenten en brancheorganisaties om te kijken of zij willen aanhaken.

Mijn rol in het geheel is die van verbinder. Het is veel verbinding zoeken met andere partijen. We organiseren meetings en sessies om te zorgen dat wij vanuit de provincie een goede inventarisatie kan maken van wat er al is en wat er allemaal mogelijk is. We laten onderzoeken uitvoeren en verzamelen informatie om te kijken waar kansen liggen. Het leuke aan mijn werk is dat ik veel op pad ben om te netwerken. Ik vind het heel leuk om met mensen te praten, informatie op te halen en te kijken naar waar we verbindingen kunnen leggen en om te ontdekken waar de haakjes zitten. Vervolgens denk ik verder over wat we als provincie kunnen doen met al die informatie en kennis.”

Jonge harde werker, met oog voor eigen grens

“Binnen het team ben ik één van de jongere medewerkers. Momenteel ben ik 29 jaar en we zijn maar met een kleine club onder de dertig. Desondanks ben ik er zelf niet zo bezig met dat ik de één van de jongere medewerkers ben. Ik weet waar ik het over heb en ben samen met mijn collega’s expert in het vakgebied. Mijn adviezen en meningen worden door oudere collega’s serieus genomen en gewaardeerd. Het is hier soms wel hard werken, maar nooit té hard. Ik hou er van om lekker bezig te zijn; met duimen draaien is niks voor mij. Er wordt binnen het team ook echt goed gekeken hoe je in je werkdruk zit. Je kan hier altijd aangeven of je meer of juist minder wil oppakken. Het is fijn dat je hier je eigen grens kan aangeven en daar wordt altijd begrip voor getoond.”

Leider in wording

“De provincie faciliteert mij goed in mijn groei en ambities. Bij mijn manager heb ik aangegeven dat ik graag een training wilde volgen om mijzelf verder te ontwikkelen. Zij is toen met mij mee gaan denken over een passende training en met haar sprak ik over de ambities die ik heb. Samen kwamen we tot de conclusie dat een training rondom leiderschap goed bij mij zou passen. Daarom koos ik voor de training ‘leren leiden’ via De Baak. Deze opleiding wordt gefinancierd vanuit het ontwikkelbudget dat we van de provincie krijgen. De training duurt in totaal vijf dagen, maar deze zijn verspreid over een half jaar. Tijdens deze training ga je dieper in op wat voor persoon je bent, wat voor leider je zou kunnen zijn, hoe je mensen met je mee krijgt en je leert jezelf als leider kennen. Het is mijn ambitie om in de toekomst manager of coördinator te worden. Ik vind het erg interessant om te onderzoeken welke belangen er spelen binnen de provincie, wat mensen zelf willen ontwikkelen, en om op een strategisch niveau na te denken over wat de teams en de provincie nodig hebben. Ik hoop het geleerde en de ervaring die ik heb daarom over een aantal jaar in de praktijk te mogen brengen. Het is in elk geval heel fijn en waardevol dat de leidinggevenden binnen team Economie open staan voor persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers en dit stimuleren. Ik vind het prettig dat ik die ruimte krijg en dat er zo in mij wordt geïnvesteerd.”

Aandacht en waardering voor medewerkers

“Naast dat ik bij de provincie alle ruimte heb om mijzelf te ontwikkelen, vind ik ook dat we hele goede arbeidsvoorwaarden hebben. Zo ben ik erg blij dat ik een goed salaris heb, dat er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en ook het individueel keuzebudget (IKB) vind ik een mooie voorwaarde. Je kan bijvoorbeeld extra verlof kopen of een fiets kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen als extra salaris. Fulltime werken omvat bij ons 36 uur, maar ik werk 40 uur en daardoor bouw ik vier uur compensatieverlof op. Die uren kan ik op een later moment opnemen. Het is fijn dat die mogelijkheid er is. Er zijn ook faciliteiten om je thuiswerkplek in te richten met behulp van de provincie. Je kan bijvoorbeeld beeldschermen en toetsenborden in bruikleen nemen of een ergonomische bureaustoel aanvragen. Verder organiseren ze regelmatig leuke activiteiten voor de collega’s. Rond de kerstperiode hadden we een winterfestijn en een tijdje geleden hadden we een personeelsfeest ter gelegenheid van de opening van ons nieuwe C-gebouw. Er wordt naar mijn idee echt aandacht aan de medewerkers besteed.”

Als je iets jonger bent en nog niet goed weet wat voor werk je wil gaan doen, dan is hier meer dan voldoende ruimte om dat te gaan uitzoeken."

Hecht team met ruimte voor ontdekking

“Er heerst een prettige sfeer binnen het team waar ik voor werk. Er is veel ruimte om te ontdekken en te experimenteren. Als je iets jonger bent en nog zoekende bent naar wat voor werk je wil gaan doen, dan is hier meer dan voldoende ruimte om dat te gaan uitzoeken. Voor mij was bijvoorbeeld het beleid rondom mkb waar in aan meeschreef een soort ontdekkingsreis voor mezelf. Door daaraan te werken, ontdekte ik waar ik energie van kreeg en wat minder goed bij mij paste. Je krijgt bij ons de vrijheid om daarmee te experimenteren en om verschillende projecten op te pakken. Het is daarbij fijn dat je hier hard kan en mag werken, maar dat het ook wordt gezien en gewaardeerd. Als je hier komt werken, dan kom je terecht in een leuk team waarbij verbinding en ontwikkeling centraal staat. Iedereen is welkom en je wordt van het begin af aan goed betrokken bij de taken die we hebben. Zelf voelde ik mij vrijwel direct onderdeel van het team. Ik vind dat ik geluk heb dat ik hier mag werken en zoals je misschien wel merkt ben ik erg enthousiast over mijn werk! Ik zit bij Economie echt op mijn plek en ik gun nieuwe collega’s die bij ons komen werken ook hetzelfde gevoel en dezelfde ervaring! Ik kan alleen maar beamen dat dit binnen ons helemaal goed gaat komen!”

Ben je benieuwd naar het werk van de collega’s van Tayra? Lees dan hieronder meer verhalen van onze mensen die werken voor het domein Samenleving en Economie: