"Creativiteit wordt bij de provincie met open armen ontvangen"

Janne de Hoop, Procesmanager Groene Cirkels, Oud-trainee

  • Naam: Janne de Hoop
  • Functie: Procesmanager Groene Cirkels, Oud-trainee
  • Opleiding: Industrieel Ontwerpen, TU Delft
  • Werkt bij de provincie sinds: 1 september 2018

Als trainee leer je veel over jezelf en tegelijkertijd over het werk van- en bij de provincie. Door het vangnet dat de groep van mede-trainees biedt, heb je alle ruimte om jezelf als starter te ontwikkelen. Ik heb drie totaal verschillende projecten mogen doen, waardoor ik echt heb kunnen kijken waar mijn sterkte ligt en welke rol ik graag aanneem.

Van provinciale bruggen tot fritesketen

Tijdens mijn eerste opdracht heb ik me beziggehouden met het onderhoud van de provinciale bruggen. Als je de experts hoort praten over het functioneren van het mechaniek, dan kijk je toch met meer bewondering naar een openstaande brug. Tegelijkertijd kon ik helpen om alle experts beter met elkaar te laten samenwerken.

In mijn huidige opdracht bij Groene Cirkels werk ik samen met Farm Frites aan het verduurzamen van de fritesketen. Tijdens de coronacrisis hebben we het er samen over wat er gaat gebeuren met de grote hoeveelheid fritesaardappelen die op dit moment niet verwerkt kunnen worden. Daarnaast voer ik gesprekken met onderzoekers van Wageningen University & Research en de HAS hogeschool en andere bedrijven om te kijken waar we samen kunnen werken. Door de inzet van creatieve werkvormen zorg ik dat er een gezamenlijke ambitie ontstaat en alle expertises vertegenwoordigd zijn. Zo start ik bijvoorbeeld projecten die bijdragen aan het sluiten van de grondstofkringlopen in de provincie.

Frisse ideeën altijd van harte welkom

Vaak kom je in een team of afdeling terecht waar mensen al jaren met elkaar samenwerken. Daardoor zijn ze vaak blind voor wat er anders kan. Als buitenstaander kun je een mooie spiegel bieden. Daarnaast zijn de frisse ideeën die je meeneemt altijd van harte welkom. Doordat je met een groep trainees bent die zich overal in de organisatie bevinden, leg je ook gemakkelijk contact met andere afdelingen. Dit maakt het dat je snel kunt schakelen en op de hoogte bent van wat er in de rest van de organisatie speelt.

De provincie is een fijne werkgever, omdat je de ruimte krijgt je eigen pad te kiezen."

Ruimte om je eigen pad te kiezen

Collega’s zijn erg behulpzaam en transparant, waardoor je snel contact legt. Het is wel noodzakelijk dat je van overleggen houdt. Bij de provincie wordt alles vaak besproken en uitgebreid met elkaar afgestemd. Daar moet je dus wel mee om kunnen gaan.

Van wintersport tot de kerstborrel

Terugkijkend op mijn traineeship heb ik ook veel leuke momenten met de mede-trainees meegemaakt. De weekenden en uitjes samen, de avonden in de kroeg waarbij we alle trainingen nog eens dunnetjes overdeden en alle communicatietechnieken inzetten om elkaar te leren kennen. Maar ook het eerste traineeweekend inclusief Marokkaanse thee, de wintersport én de kerstborrel met speciale trainee-outfits zijn mij echt bijgebleven.

Handen uit de mouwen voor een duurzamere wereld

De komende jaren wil ik mij verder als expert ontwikkelen binnen de circulaire economie; de handen uit de mouwen steken en met humor en creativiteit mensen op nieuwe ideeën brengen. Ik wil partijen samenbrengen en voorzien van nieuwe inzichten om samen de wereld steeds een stukje duurzamer te maken.